Zonweringcenter.nl | Hoe zit het met de montage van zonwering?
160
single,single-post,postid-160,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Montage buitenzonwering

Hoe zit het met de montage van zonwering?

Het plaatsen van een zonwering is iets waar sommige mensen tegen opzien. Er zijn natuurlijk twee mogelijkheden, zelf doen of laten monteren. Het is belangrijk dat een zonwering goed wordt gemonteerd. Slechte montage heeft namelijk niet alleen grote gevolgen voor uw zonwering zelf maar ook voor de gevel. Hiernaast kan het ook nog eens heel gevaarlijk zijn mocht er iemand onderzitten en het scherm laat los. Heeft u vertrouwen in uw vaardigheden of heeft u ervaring met het monteren van een zonnescherm? Dan is het met een goede handleiding zelf te doen. Is dit niet het geval dan kunt u er altijd voor kiezen om het scherm te laten installeren door een professional.

Zonwering laten monteren door een specialist

Als eerste het installeren door een gespecialiseerd bedrijf. De kosten hiervoor zijn erg verschillend. Het is namelijk van heel veel verschillende factoren afhankelijk. De eerste factor is: gaat het om binnen- of buitenzonwering? Daarnaast speelt het mee of de zonwering geplaatst moet worden op de begaande grond of de eerste verdieping. Buiten zonnewering is vrijwel altijd duurder wat betreft de montage, het is een stuk zwaarder, moeilijker te monteren en het heeft vaak extra onderdelen zoals een elektrische schakelaar. Prijzen van monteurs verschillen per bedrijf en het beste is om verschillende offertes aan te vragen om de goedkoopste eruit te halen.

De voordelen van het laten monteren:

  • Garantie van een goede montage.
  • Snel gemonteerd vaak is dit binnen een paar uur gedaan.
  • U hoeft er zelf geen tijd en moeite aan te besteden.

Zonwering zelf monteren

Hiernaast is het natuurlijk ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Ook hierbij geldt, binnen zonwering is een stuk makkelijker te monteren dan buiten. Binnenzonwering is over het algemeen heel goed zelf te monteren. Met een goede handleiding kunnen veel mensen dit zelf.

De stappen om buitenzonwering juist te monteren

Buitenzonwering is een ander verhaal hierbij komt iets meer kennis kijken. Mocht u er wel voor kiezen dan kan dit in de volgende stappen.

  • Als eerste is er de plaats: Zorg ervoor dat het scherm niet te hoog of te laag komt. Hiernaast is het belangrijk dat de steunen echt precies gelijk zitten.
  • Hierna het boren: Gebruik een boormachine om gaten voor de schroeven te boren.
  • Nu de keilbouten en beugels: plaats de keilbouten in de gaten in de muur.
  • Vervolgens plaatst u de cassette. Plaats de cassette aan beide kanten in de beugels. Dit is iets wat u met 2 personen moet doen.
  • Als laatste kunt u nog bijstellen en ervoor zorgen dat alles perfect recht is gemonteerd.

 

Het monteren van een zonnescherm is een vrij grote investering. U kunt ervoor kiezen of dit een investering is in tijd door het zelf te doen of in geld door iemand in te huren. Denk hier goed over na en overweeg de voor en nadelen van beide opties.

Geen reactie's

Geef een reactie