Zonweringcenter.nl | Raamdecoratie in vochtige ruimtes
159
single,single-post,postid-159,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Binnenzonwering vochtige ruimtes

Raamdecoratie in vochtige ruimtes

Raamdecoratie zoals lamelle, jaouzieën, shutter en rolgordijnen zijn een mooie toevoeging aan ieders huis. Naast het functionele aspect van raamdecoratie, kan raamdecoratie ook gebruikt worden om de ruimte te breken of om de ruimte op te vrolijken. Echter houden mensen vaak geen rekening met vochtige ruimtes. Ruimtes zoals de badkamer hebben vaak een hoge luchtvochtigheid. Daardoor is het uitzoeken van de juiste raambekleding voor uw badkamer vaak lastig. Niet alle beschikbare producten zijn geschikt om te gebruiken in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Sommige producten kunnen door hoge luchtvochtigheid verkleuren, kromtrekken, uitzetten of krimpen. Toch zijn er genoeg producten die hier een oplossing voor bieden. Hieronder vindt u een aantal tips en meer informatie.

Jaloezieën

Jaloezieën komen voor in veel verschillende variaties. Wanneer u opzoek gaat naar jaloeziën kunt u bijvoorbeeld kiezen uit het materiaal hout, aluminium en pvc. Maar welk soort is nou geschikt voor ruimtes met een hogere luchtvochtigheid?

Houten jaloezieën

Wanneer je kiest voor een houten jaloezie moet u goed opletten of het product wel geschikt is voor een vochtige ruimt. Houten jaloezie zijn vaak behandeld met een speciale lak of olie. Daar deze impregnatie kunnen houten jaloezie goed gebruikt worden in een badkamer. Let er wel op dat de jaloezieën goed kunnen drogen en niet direct in contact komt met water.

Aluminium jaloezieën

Jaloezieën van aluminium zijn een perfecte keuze wanneer u ze wilt plaatsen in een vochtige ruimte. Zolang de aluminium jaloezieën niet direct in contact komt met water is het plaatsen ervan in vochtige ruimtes geen enkel probleem. Tegelijkertijd geeft een aluminium jaloezie privacy en kan je met één simpele beweging bepalen hoeveel lichtinval u wilt in de desbetreffende ruimte.

Pvc-jaloezieën

Pvc-jaloezieën zijn ook goed te gebruiken in vochtige ruimtes. Doordat pvc geen natuurlijk materiaal is zal een jaloezie van pvc niet uitzetten of krimpen ten gevolgen  van de bloodstelling aan vocht. Daarnaast is een pvc-jaloezie krasbestendig, gemakkelijk schoon te houden en werkt het ook nog eens brandvertragend.

Shutters

Net als houten jaloezieën zijn shutters vaak behandeld met een speciale lak of olie. Dit maakt shutters zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Let wel op! De shutter is niet geschikt om direct in contact te staan met water. Met shutters kunt u een warme sfeer creëren in uw badkamer. Daarnaast geeft een shutter privacy, kunt u de inkijk vanaf buiten naar eigen wens verminderen en daardoor bepalen hoeveel licht er in uw badkamer binnen komt. Shutter worden over het algemeen gemaakt van houten panelen, maar het is ook mogelijk om shutters van kunstof te maken. Deze worden vaak bewerkt zodat het lijkt alsof de shutters van hout lijken. Dit geeft dan een warme uitstraling, maar een levensduur die minder snel haalbaar is bij het gebruik van houten materialen.

Rolgordijnen

De stoffen die worden gebruikt al materiaal voor rolgordijnen reageren op vaak sterk op temperatuurwisselingen en luchtvochtigheid. Dit maakt dat de meeste rolgordijnen niet geschikt voor plaatsing in de badkamer of andere ruimtes waar de luchtvochtigheid er hoog is. Door de luchtvochtigheid kunnen de gebruikte stof gaan vervormen. Wilt u toch graag een rolgordijn in uw badkamer? Waar een wil is, is een weg. Er zijn een aantal speciaal ontworpen stoffen. Deze stoffen kunnen worden gebruikt in als basis van rolgordijnen, maar deze rolgordijnen kunnen alsnog alleen worden gebruikt goed geventileerde badkamers.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor raamdecoratie in uw badkamer of andere ruimte met een hoge luchtvochtigheid? Dan raden wij u aan om meer informatie over deze speciale stoffen op te vragen bij uw adviseur of laat een bericht achter op deze blog.

 

Geen reactie's

Geef een reactie