Zonweringcenter.nl | Shutters voor uw woning
502
single,single-post,postid-502,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Shutters voor uw woning

Shutters voor uw woning

In dit blog zal kort maar bondig worden beschreven wat shutters precies zijn, wat de mogelijkheden van shutters zijn en wat de voordelen zijn. Shutters zijn meestal houten luiken met hierin verstelbare lamellen. Shutters worden gebruikt als zonwering maar ook als decoratie of als raambekleding.

Materialen

Shutters worden meestal gemaakt van hout maar zijn ook te verkrijgen in kunststof, de kunststof shutters kunnen beter worden gebruikt in bepaalde situaties zoals in een vochtige omgeving of in een omgeving die brandvertragend moet zijn. Hiernaast worden de shutters indien nodig verstevigd met aluminium.

Er kan gebruikt worden gemaakt van veel verschillende soorten hout, het is dan ook maar net wat bij u en uw woning past. Veel gebruikte houtsoorten zijn onder andere Basswood shutters van linnenhout, Western Red Cedar shutters van Reuzenlevensboom te leveren in verschillende tinten en de shutters worden ook vaak van andere soorten panelen gemaakt of combinaties van verschillende soorten en kleuren.

Voordelen van shutters

Het eerste voordeel is dat je kunt ‘spelen’ met het zonlicht, shutters zijn verstelbaar dus u kunt zelf bepalen hoeveel zonlicht u binnenlaat in de woning. Hiernaast zijn shutters ook nog eens erg isolerend, shutters zijn heel goed in het vasthouden van warmte waardoor uw woning lekker koel zal blijven op een warme zomerdag. Naast de functionele aspecten zijn shutters ook nog eens zeer decoratief. Door de vele mogelijkheden zijn er altijd wel shutters die bij uw interieur passen. Shutters kunnen net zoals bij veel soorten zonwering ook op maat worden gemaakt, hierdoor zal de zonwering perfect passen en zal u geen last hebben van vervelend zonnestralen die niet worden opgevangen die soms wel het geval zijn bij andere vormen van zonwering.

Thermalite shutters

Dit soort shutters is van een ander materiaal dan de andere shutters. Thermalite shutters zijn namelijk gemaakt van polymeer schuim. Dit materiaal is zeer sterk en 100% synthetisch, het is dus alleen maar gemaakt van natuurlijke bronnen. Hiernaast is het waterbestendig, vuurbestendig en het levert maar liefs twee keer zoveel isolatie op als houten shutters. Deze kenmerken maken dit product ideaal voor zowel binnen als buiten zonwering en voor zowel de badkamer of keuken maar ook voor op het balkon.

Geen reactie's

Geef een reactie