Zonweringcenter.nl | Hoe kan ik buitenzonwering het beste onderhouden?
1
single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Markies

Hoe kan ik buitenzonwering het beste onderhouden?

Het goed onderhouden van uw buitenzonwering is van essentieel belang. Want een goed onderhouden zonwering kan vele jaren meegaan en met een kleine investering in schoonmaakmiddelen kan een hoop worden bespaard aan reparaties en vervangingen.

Het plaatsen van buitenzonwering

Er zijn een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het plaatsen van buitenzonwering. Zorg bijvoorbeeld dat het geraamte van uw zonwering op een manier is geplaatst dat het doek goed strak staat. Ook is het belangrijk dat het voor de rest nergens tegenaan schuurt en geen andere dingen raakt. Hiernaast is het nog eens zo dat bij een strak staand doek geen water kan blijven liggen op het doek. Dit zorgt ervoor dat er op die manier geen schade kan komen.

Hoe maak ik mijn zonwering schoon?

Hiernaast is het onderhoud een belangrijk onderdeel om de levensduur van uw zonwering te verbeteren. U kunt het doek het best met helder schoon water afborstelen, gebruik vooral geen hogedrukspuit hierdoor zullen de zwakke plekken van het doek, namelijk de naden gaan verzwakken en kan het doek gaan scheuren. Het is na het schoonmaken en bij regenval heel belangrijk om het doek te laten drogen in de vrije lucht, anders is er kans op schimmelvorming. Schimmelvorming is zeer moeilijk te bestrijden en zal het doek voor altijd beschadigen.

Wij raden u aan om vlekken schoon te maken met zachte zeep. Hiervoor zijn een aantal bekende merken beschikbaar zoals Dickson en Sunbrella. Op de verpakking staat vermeldt hoe u het product moet gebruiken. Vaak moet u het doek even laten weken en hierna weer afborstelen. Wij raden u aan om altijd voor kwaliteit te kiezen bij de keuze tussen de verschillende schoonmaakmiddelen. De A-merken garaderen altijd de beste schoonmaak en misschien wel even belangrijk, er zal geen kleurverschil komen bij het juiste gebruik. Een wat goedkoper merk kan een slechtere kwaliteit hebben, hierdoor kan na het schoonmaken kleurverschil optreden tussen de plek waar de vlek zat en de rest van het doek.

Na het schoonmaken

Het doek van buitenzonwering is vaak gemaakt met een beschermlaag tegen slecht weer, ook heeft het doek vaak een UV-protectie. Na het schoonmaken zal het doek wat van deze beschermlaag kwijtraken, het is daarom verstandig om weer een nieuwe beschermlaag op het doek aan te brengen. Ook hiervoor zijn weer veel verschillende bekende A-merken beschikbaar. Hierdoor zal het doek weer zijn beschermende functies terugkrijgen zoals UV-protectie, bescherming tegen regen en wind.

Met het goed onderhouden van uw zonwering kunt u de levensduur van uw buitenzonwering enorm verlengen en dit kan u op ten duur een hoop geld schelen in reparaties en vervangingen.

Geen reactie's

Geef een reactie