Zonweringcenter.nl | Soorten rolluiken
490
single,single-post,postid-490,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Soorten rolluiken

Soorten rolluiken

Als u een rolluik wilt aanschaffen kunt u kiezen uit vele soorten. Rolluiken kunnen verschillen in materiaal, maar ook verschillen ze op gebied van bediening. Eerst ga ik met jullie bespreken welke bedieningssoorten er zijn.

  • Handmatige rolluiken;
  • Elektrische rolluiken;
  • Elektrische rolluiken met afstandsbediening.

Handmatige rolluiken

De naam zegt het al: ‘handmatige bediening’, een rolluik die u handmatig open en dicht doet. Deze bedieningssoort is het goedkoopst, zijn niet gevoelig voor storingen en zijn tevens gemakkelijk in onderhoud. Wel zijn handmatige rolluiken minder gebruiksvriendelijk.

Elektrische rolluiken

Ook zijn er elektrische rolluiken verkrijgbaar, die worden bediend met schakelaar. Deze bedieningsmogelijkheid is gebruiksvriendelijker omdat u het rolluik alleen met de schakelaar hoeft te bedienen om deze te openen of te sluiten. Wel is de elektrische rolluik duurder dan de handmatige rolluik en vereist hij meer onderhoud.

Elektrische rolluiken met afstandsbediening

Als laatst kunt u nog kiezen uit een elektrisch rolluik met afstandsbediening, deze kunt u gemakkelijk op afstand bedienen met een afstandsbediening door de ingebouwde ontvanger in het rolluik. De elektrische rolluik met afstandsbediening is zeer gebruiksvriendelijk omdat u hem niet handmatig hoeft te openen of te sluiten en u hoeft niet naar de schakelaar te lopen als u het rolluik wilt bedienen. Een nadeel is de hoge prijs: rolluiken met afstandsbediening zijn namelijk gemiddeld 100 euro duurder dan rolluiken met schakelaar.

Materiaal soorten

Rolluiken kunnen niet alleen verschillen in bedieningssoort maar ook verschillen ze in materiaal. Voor een rolluik kan er gebruik worden gemaakt van drie soorten materialen. Deze materialen hebben allemaal hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. De vier materialen:

  • Aluminium;
  • Hout;
  • Staal.

Aluminium rolluik

De afgelopen tijd is er een stijging zichtbaar van het gebruik van aluminium rolluiken bij huizen. Toch worden aluminium rolluiken het meeste bij winkels aangetroffen. Dit is omdat de aluminium rolluik zeer stevig is, waardoor inbrekers worden afgeschrikt. Daarnaast zijn aluminium rolluiken verkrijgbaar in meerdere soorten kleuren.

Houten rolluiken

Houten rolluiken geven een antieke uitstraling. Het is mogelijk om een houten rolluik perfect op maat te laten maken. Het aanbod van houten rolluiken is in vergelijking met aluminium en stalen rolluiken kleiner. Wel heeft u keuze uit de kleur van het hout en eventueel het patroon van het hout. Het noodzakelijk om het hout af en toe te onderhouden.

Stalen rolluik

Tot slot bespreken we de stalen rolluiken. Staal is een gigantisch sterk materiaal en is daardoor zeer inbraak werend. Daarnaast zijn stalen rolluiken brandwerend. Omdat stalen rolluiken zo sterk zijn, zijn ze vaak te vinden in winkelcentra of op industrieterreinen.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie