Zonweringcenter.nl | Soorten terrasoverkappingen
494
single,single-post,postid-494,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Soorten terrasoverkappingen

Soorten terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen regen, hagel, sneeuw, wind en zonlicht. Zo kunt u het hele jaar buiten zitten en genieten van de buitenlucht. Er zijn veel verschillende soorten terrasoverkappingen waaruit u kan kiezen.

De constructie

De constructie van een terrasoverkapping bestaat meestal uit hout, aluminium of kunststof.

Houten constructie

De houten constructie van een terrasoverkapping geeft een natuurlijke en karakteristieke uitstraling aan uw terrasoverkapping, wel moet de houten constructie regelmatig onderhouden worden.

Aluminium constructie

De voordelen van een aluminiumterrasoverkapping zijn: het kan niet roesten of rotten, daarom is een aluminium terrasoverkapping ook grotendeels onderhoudsvrij en het heeft een lange levensduur. Om een sterke aluminium constructie te kunnen realiseren, wordt er gebruik gemaakt van grote onderdelen.

Kunststoffen constructie

Bij een kunststoffen constructie wordt er vaak gebruik gemaakt van polycarbonaatplaten (goedkoper dan glas), deze kunnen wel condensvorming met zich meebrengen. U kunt daar later geen bezwaar tegen indienen bij de dealer.

Het dak

Het dak van een terrasoverkapping kan worden bedekt met polycarbonaat, glas of een zonnescherm doek.

Polycarbonaatplaten

Polycarbonaatplaten zijn licht, maar uitermate sterk materiaal. Ook bieden ze bescherming tegen Uv-straling. Wel zijn de platen krasgevoelig en kunnen ze na verloop van tijd verkleuren.

Glazen dak

Terrasoverkappingen met een glazen dak creëren een gevoel van ruimte. Er wordt gebruik gemaakt van veiligheidsglas. Daarnaast biedt een glazenterrasoverkapping bescherming tegen Uv-straling.

Zonnescherm doek

Met een terrasoverkapping doek kan het dak van de overkapping geheel geopend of gesloten worden. In gesloten vorm kan het zonnescherm doek het terrasgedeelte enigszins verdonkeren. Een terrasoverkapping doek vereist daarnaast ook enig onderhoud.

Extra opties voor uw terrasoverkapping

Bij een kunststof- of glazen terrasoverkapping worden de opties handmatig of elektrisch bediening geboden. Ook kunt u flexibele glaswanden toevoegen. Daarnaast wordt met behulp van terrasverlichting en terrasverwarming een optimaal klimaat en buitengenot gecreëerd.

Geen reactie's

Geef een reactie