Zonweringcenter.nl | Wat is het verschil tussen de type screens?
141
single,single-post,postid-141,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Screens

Wat is het verschil tussen de type screens?

Een screen is een zonnescherm dat strak langs jouw raam van boven naar beneden glijdt. De screens houden het grootste gedeelte van de zonnestralen tegen, dit maakt ze uitstekende zonwering.  Ze kunnen toegepast worden op grotere gebouwen maar ook op woonhuizen. Waarschijnlijk ziet u vaak op internet allerlei verschillende soorten screens voorbijkomen. Maar wat is nou het verschil? Hieronder vindt u de uitleg.

Drie typen screens:

  • Standaard screens
  • Windvaste screens
  • Zipscreens

Standaard screens

Een standaard screen zakt door middel van een verzwaring, dit gebeurt vaak door middel van een aluminium onderlijst. Het doek beweegt zich door de geleiders naar beneden. Dit is de standaard wijze en zorgt ervoor dat de screens laag zijn geprijsd en daarom veel worden toegepast. De standaard screen is verkrijgbaar in vele kleuren en kan in iedere situatie worden toegepast. Ook kan er zowel uit handmatige als elektrische bediening worden gekozen. Het nadeel van een standaard screen is dat als het hard gaat waaien de wind ervoor kan zorgen dat de onderlijst gaat klapperen en omhoog gaat bewegen tussen de geleiders.

Windvaste screens

Een windvaste screen wordt door een kabel en een systeem van veren op spanning gehouden. Bij flatgebouwen en gevels die veel windvangen kunt u een windvaste screen laten monteren. Het systeem van de screen zorgt ervoor dat bij een windvlaag het doek niet naar boven kan bewegen of klapperen. Windvaste screens zijn verkrijgbaar in een breedte van max. 300cm en 200 cm hoog.

Zipscreens

Een zipscreen, ook wel ritsscreen of windscreen genoemd, is een type screen dat goed bestand is tegen wind. Het doek wordt doormiddel van een rits in de geleiders vast geritst. Daarnaast zorgt de zware onderlijst ervoor dat het screen in elke stand windvast is. De zipscreen is zeer geschikt voor een gevel met veel wind of bij flatgebouwen.

Soorten screendoeken

Screendoeken zijn speciaal ontworpen om de warmte van zonnestralen tegen te houden. Daarnaast houden ze ook schadelijke UV-straling tegen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende mate van verduisterende werking en decoratieve kleuren. Sommige doeken zijn van meerkleurige weefsels. Dit geeft het doek een speels en verrassend effect. De screendoeken worden gemaakt van een combinatie tussen polyestervezels en glasvezel of acryl.

Geen reactie's

Geef een reactie