Zonweringcenter.nl | Waar moet ik op letten bij de keuze van buitenzonwering?
161
single,single-post,postid-161,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Keuze buitenzonwering

Waar moet ik op letten bij de keuze van buitenzonwering?

Zonwering is geen overbodige luxe, het is de optimale oplossing om warmte buiten uw huis te houden. Maar waar moet u nou op letten bij het kopen van buitenzonwering? De belangrijkste aandachtspunten vindt u hieronder.

De ruimte

De soort ruimte bepaalt welke buitenzonwering geschikt is. Een leefruimte met uitzicht op de tuin wilt u het liefst voorzien van een buitenzonwering waar de doorkijk niet verstoord wordt. Een knikarmscherm die boven het raam hangt of een screen type die zekere doorkijk biedt is hier geschikt voor. Heeft u een werkruimte waar u zonnewering wil plaatsen om de verblinding van de laagstaande zon te voorkomen? Dan kunt u het best kiezen voor bijvoorbeeld een zipscreen of verticale lamellen. Voor ultieme verduistering in je slaapkamer kan u het best gebruik maken van een rolluik.

Het budget

De prijs van zonwering kan heel erg verschillen. Dit heeft te maken met welk type buitenzonwering u wilt en hoe groot het oppervlak is dat u wilt voorzien van zonnewering. Daarnaast kan u nog voor extra opties kiezen zoals een speciaal doek of elektrische bediening. Deze opties kunnen de prijs van uw zonwering verhogen. Daarom is het aan te raden om van tevoren goed uit te zoeken welke zonwering en welke opties u wilt. Daarna kan u een budget vaststellen.

Plaatsbepaling

Een ander aandachtspunt is de plaatsbepaling. Bij een noordelijk gericht raam is het natuurlijk zinloos om zonwering te plaatsen. De ruimtes die het meest last hebben van de hoogstaand en laagstaande zon zijn zuidwest- en west gericht.  Daarnaast heb je ook nog de zuidoost- tot zuid gerichte ruimtes. Bij deze ruimtes zal de zon in de zomer nooit laag komen te staan. Met verblinding hoeft u dus geen rekening te houden. Een luifel is dan genoeg om de inval van de zon te beperken.

De ramen

Verder speelt de hoogte van de ramen mee bij de keuze van zonwering. Luifels en schuifpanelen zijn vaak moeilijker toe te passen bij zeer grote glasoppervlaktes. Schuifpanelen hebben namelijk beperkingen op de hoogte. Ook is de uitkraging van het luifel systeem gelimiteerd. Screens lijken dan het beste alternatief bij hele grote glaspartijen.

De plaatsing

Heeft u ervaring met het plaatsen van buitenzonwering? Dan kunt u geld besparen door het zelf te monteren. Toch raden wij het aan om altijd een specialist in te schakelen. Dit is omdat het vaak gaat om grote en zware schermen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat uw zonwering op de juiste manier wordt gemonteerd. U betaalt dan iets meer, maar u kunt er dan wel zeker van zijn dat de buitenzonwering goed is gemonteerd.

Heeft u nog geen keuze kunnen maken tussen wat voor buitenzonwering u wilt toepassen? Bezoek een erkend specialist, bekijk en vergelijk de producten en laat u vakkundig adviseren.

Geen reactie's

Geef een reactie