Zonweringcenter.nl | Zonwering in de winter
86
single,single-post,postid-86,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Zonwering in de winter

Zonwering in de winter

Raamdecoratie kan sfeer toevoegen in een woning, maar kan ook veel voordelen met zich meebrengen. Eén van die voordelen is dat zonwering kan zorgen voor vermindering van energieverbruik. Door de raambekleding vooral ’s avonds en ’s nachts te sluiten kan er een hoop energieverspilling tegen worden gegaan. Daarnaast zorgt binnen zonwering voor minder tocht in huis.

Isolerende dubbele plisségordijn

De dubbele plissé gordijnen met aluminium coating isoleert het beste en kan veel besparen op verwarmingskosten. De plisségordijn bestaat uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen met horizontale luchtkamers. De aluminium coating aan de binnenkant en de luchtkamers zorgen voor een isolerend effect.

Isolerende buitenzonwering

De soorten zonwering die aansluiten op het raam zorgen voor extra isolatie. U kunt voorkomen dat koude lucht via uw ramen naar binnen komt door bijvoorbeeld screens of rolluiken bij koud weer gesloten te houden. Dit zorgt ervoor dat de binnentemperatuur constanter blijft. Daarnaast kan u uw raam doormiddel van rolluiken of shutters beschermen tegen weersomstandigheden en stormschade.

Gebruik zonwering in de winter

Om uw zonwering gedurende winter gewoon te gebruiken zijn er wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Sneeuw

Als het sneeuwt moet u nooit uw zonwering buiten laten hangen. Sneeuw weegt enorm veel, waardoor het veel schade kan aanrichten aan uw gevel en zonwering. Zeker natte sneeuw, wat wel meer dan 500 kilo kan wegen!

Vocht en vorst

Vorst kan ervoor zorgen dat rolluiken en screens niet meer omhoog of omlaag kunnen. De lamellen van uw rolluik of het doek van uw screens is dan vastgevroren. Om het probleem te verhelpen kunt u het sneeuw weg borstelen tussen de lamellen en kunt u een paar klopjes tegen het pantser geven. Bij screens moet u wat voorzichtiger zijn. Door de vorst is het glasvezeldoek niet meer zo flexibel. Dan kunt u het best wachten op de zon en/of dooi. Zo weet u zeker dat u niets beschadigd.

Geen reactie's

Geef een reactie