Zonweringcenter.nl | Vergunning voor een carport
474
single,single-post,postid-474,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
carport vergunning

Vergunning voor een carport

Een van de meest voorkomende vragen als het gaat om carports is wel hoe het nu precies zit met de vergunning hiervoor? Is er een vergunning nodig? En zo ja, welke dan en hoeveel kost dit? In dit blog zal in het kort wat uitleg worden gegeven over hoe het precies zit.

Als eerste de vraag: Is er een vergunning nodig? Er zijn een aantal manieren waarop een carport zonder vergunning kan worden gebouwd onder meer door artikel 2. Hierin wordt vermeld dat de carport niet groter mag zijn dan 30m2. Natuurlijk moet de carport op het eigen erf worden geplaatst minimaal 1 meter afstand van openbaar terrein. Ook mag een bouwwerk van artikel 2 niet hoger zijn dan 3 meter en maximaal 10 meter langs de perceelgrens lopen.

Een vaak makkelijkere manier is om te bouwen volgens artikel 3 lid 1. Hierin staat dat het bouwplan overeen moet komen met het bestemmingsplan. Als uw carport geen wanden heeft dan is het volgens de wet geen gebouw en kan dan dus vaak zonder vergunning worden geplaatst. Vaak staat er in het bestemmingsplan geen maximale bouw oppervlak maar moet er alleen rekening worden gehouden met een maximale hoogte van meestal 5 of 6 meter, geen probleem dus voor een carport. Het is dus belangrijk om even uit te zoeken wat er in het bestemmingsplan staat voordat u gaat bouwen.

Het is in ieder geval belangrijk om altijd contact op te nemen met de gemeente. Aangezien de regelgeving per gemeente verschillend is, is het niet mogelijk om precies te zeggen wat in uw geval wel en niet mag.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

  • Kijk wat het bestemmingsplan van uw woning is.
  • Neem contact op met uw gemeente.
  • Vraag indien nodig een vergunning

Mocht u toch een vergunning moeten aanvragen dan is dit in de meeste gevallen geen probleem. Na de aanvraag wordt de vergunning vaak al snel naar u toe gestuurd, in de meeste gevallen levert de gemeente de vergunning aan en kunt u beginnen met de bouw van uw carport.

Geen reactie's

Geef een reactie