Zonweringcenter.nl | Dé soorten horren
445
single,single-post,postid-445,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Dé soorten horren

Dé soorten horren

Het ventileren van je woning is essentieel. Daarbij is het van belang dat je frisse lucht naar binnen laat, maar tegelijkertijd insecten buiten houdt. Horren zijn hiervoor een ideale oplossing.  Horren met fijne mazen kunnen tevens stuifmeel en andere fijne deeltjes tegenhouden, dit is voornamelijk een voordeel voor mensen met hooikoorts. Voor nagenoeg alle ramen en deuren zijn er horren beschikbaar.

Horren voor ramen

Voor ramen zijn er veel mogelijkheden. Een aantal voorbeelden van horren voor ramen zijn de rolhor, inzetrolhor, inzethor en vaste hor.

Rolhor

Een rolhor is voor elk raam geschikt, dus ook voor een dakraam. Een voordeel van de rolhor is de geluidsarme bediening. De rolhor kan zowel in de dag als op de dag worden geplaatst. Met het plaatsen van een rolhor in de dag wordt het plaatsen van een hor in een kozijn bedoeld. Met het plaatsen van een rolhor op de dag wordt het plaatsen van een hor op een kozijn of op een muur bedoeld.

Inzethor

Een inzethor is zeer geschikt voor draai-kiepramen en is met één klikbeweging te plaatsen, zonder schroeven of andere montage. Deze hor kan op verschillende manieren geplaatst worden, zowel aan de binnen- als buitenkant van het raam. Er hoeft niet te worden geboord en de hor kan altijd blijven zitten, ook als het raam gesloten wordt.

Inzetrolhor

Een inzetrolhor is een combinatie tussen een rolhor en een inzethor. Bij het monteren van deze hor hoeft er niet te worden geboord. De inzetrolhor kan zowel horizonaal als verticaal geplaatst worden en deze hor hoeft niet te worden verwijderd om ongestoord gebruik te kunnen maken van de raamopening.

Vaste hor

Bij een vaste hor zijn er verschillende montages mogelijk. Dit type kan zowel aan de binnen- als buitenkant geplaatst worden. De vaste hor is voornamelijk geschikt voor smalle kozijnen, doordat de hor vlak tegen het kozijn wordt geplaatst.

Horren voor deuren

Naast horren voor ramen zijn hordeuren wederom in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn de klassieke, vaste hordeur, maar ook de rolhordeur, de plisséhordeur en de schuivende hordeur.

Vaste hordeur

Een (klassieke) vaste hordeur werkt hetzelfde als een normale deur. Deze is in meerdere uitvoeringen te verkrijgen, onder meer in een standaarduitvoering en een zelfsluitende hordeur. Ook kan ervoor worden gekozen dat de hordeur naar binnen of naar buiten wordt opengeduwd.

Rolhordeur

Een rolhordeur heeft als voordeel dat deze automatisch weer dichtrolt. Verder is er bij dit type hor de mogelijkheid om deze enkel of dubbel uit te voeren. Een dubbele uitvoering heeft als voordeel dat het horgaas strak blijft.

Plisséhordeur

Bij een plisséhordeur wordt het horgaas gevouwen in plaats van opgerold. Het horgaas is duidelijk zichtbaar. Dit type hor is kind- en rolstoelvriendelijk, omdat de ondergeleider maar 3 mm hoog is. De plisséhordeur is gemakkelijk te plaatsen en gemakkelijk te verwijderen.

Schuivende hordeur

Een schuivende hordeur is ideaal voor grote deuropeningen, omdat deze een lichte bediening heeft. De hordeur is makkelijk uitneembaar door de plaatsing van magneten in het ophangsysteem. Dit type hordeur heeft een lange levensduur.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie