Zonweringcenter.nl | Hoe maak ik mijn hor schoon?
396
single,single-post,postid-396,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Onderhoud horren

Hoe maak ik mijn hor schoon?

Wanneer het warmer wordt buiten is het fijn om de deuren en ramen open te zetten. Frisse lucht en het licht wat daardoor binnenkomt is heerlijk. Maar iets minder fijn is dat ook allerlei insecten en ongedierte mee naar binnen komen. De hor biedt een goede oplossing.

Wij komen vaak de vraag tegen: hoe maak ik mijn horren schoon? In deze blog geven wij daar antwoord op, zodat u lang en onbezorgd kunt genieten van uw horren.

Het profiel schoonmaken

De bewegende delen en de profielen waar de hor langs glijdt of schuift moet u regelmatig schoonmaken. Het is belangrijk dat deze delen vrij van vuil en zand blijven. U kunt de profielen eenvoudig schoonmaken met de stofzuiger of een zachte borstel. Wanneer het vuil is aangekoekt kunt u dit verwijderen met lauw water. Vergeet niet de onderdelen grondig te drogen na het schoonmaken. Heeft u een rolhor wat stroef verloopt? Deze kunt u soepeler laten verlopen door wat siliconenspray in de geleiders te spuiten.

Het horrengaas schoonmaken

Het horrengaas in eenvoudig schoon te maken. Het enige wat hiervoor nodig is, is lauw tot warm water en een vochtige doek of een vochtige zachte borstel. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit gaat niet goed samen met horrengaas. Het kan namelijk leiden tot schade aan het gaas. De chemicaliën in schoonmaakmiddelen kunnen ervoor zorgen dat het gaas verkleurt of zelfs laten oplossen.

Gebruik onze schoonmaak tips en wij kunnen u verzekeren dat u dit voorjaar weer optimaal kunt genieten van uw horren.

Geen reactie's

Geef een reactie