Zonweringcenter.nl | Verschillende soorten horren
301
single,single-post,postid-301,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Soorten horren

Verschillende soorten horren

Het hebben van horren is iets wat vele voordelen oplevert. Naast het feit dat insecten heel erg vervelend kunnen zijn binnen het huis en u ’s nachts kunnen wakker houden, komt het tegenwoordig steeds meer voor dat ook binnen Europa veel ziektes worden verspreid via allerlei verschillende insecten zoals muggen.

Er zijn verschillende soorten horen en elke soort is weer ergens anders geschikt voor. In deze blog zal worden verteld over de verschillen tussen de variaties.

Horren voor ramen en deuren

Welke hor is geschikt voor mijn raam en welke voor mijn deur? Elk merk heeft zijn eigen soorten horren en hun eigen benaming voor producten. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal ruim gebruikte begrippen, er zijn nog veel meer mogelijkheden op te noemen voor elke plaats in het huis.

  • Naar buiten draaiende ramen: Raam rolhor
  • Naar binnen draaiende ramen en draai/kiepramen: raam rolhor, inzethor
  • Dakramen: Raamrolhor, raamhor, duo-plissé
  • Enkele deur: hordeur, deur rolhor, lamellenhor, magneet horgordijn
  • Dubbele deur: deur rolhor, lamellenhor
  • Schuifpui: Dubbele plissé hordeur, lamellenhor
  • Draaikiepraam: Inklemhor

 

In het overzicht hierboven ziet u een indicatie van de mogelijkheden die u heeft bij de keuze van uw hor. Elke aanbieder heeft andere horren in andere prijsklasse. Let bij het aanschaffen van uw hor dus goed op wat voor een kwaliteit u wilt, kiest u voor een zeer goede kwaliteit hor die relatief duur is of gaat u voor een goedkopere versie. Let ook op maatwerk. Veel bedrijven bieden maatwerk aan voor een meerprijs. Zij zorgen ervoor dat de hor perfect in uw deur of raam past.

Kijk ook waar u de hor voor gebruikt en ook wie het gebruikt. Sommige horren voor uw deur zijn gemakkelijk open te maken door een van uw huisdieren. Als u dit liever niet heeft zorg er dan voor dat u een hor heeft die niet gemakkelijk is open te maken. Kijk hiervoor naar de verschillende soorten horren maar ook naar het materiaal waar de hor van gemaakt is.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie