Zonweringcenter.nl | Hoe kan ik mijn terrasoverkapping het best onderhouden?
316
single,single-post,postid-316,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Onderhoud terrasoverkapping

Hoe kan ik mijn terrasoverkapping het best onderhouden?

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw terrasoverkapping. Om de levensduur van uw terrasoverkapping te verlengen moet u uw terrasoverkapping regelmatig onderhouden. Maar waar moet u rekening mee houden tijdens het onderhoud en hoe gaat u te werk? Hieronder geven wij diverse tips om uw onderhoud te laten slagen.

Onderhoud terrasoverkapping dak

De dakbedekking is het belangrijkste onderdeel van een terrasoverkapping. Het dak is zeer krasgevoelig doordat deze van polycarbonaat is gemaakt. Wij raden u dan ook aan om het dak twee keer per jaar grondig af te spuiten met een hogedrukreiniger. Let op! Doe dit met maximaal 100 bar en voeg biologische zeep toe aan het water. Gebruik geen zeemvel, spons of andere soorten wrijfdoeken. Opgewaaide zandkorrels zullen hierdoor veranderen in schuurpapier.

Terrasoverkapping goot schoonmaken

De meeste terrasoverkappingen hebben een dakgoot. Als het hard waait en regent, komen er bladeren en ander vuil in terecht. Dit kan ervoor zorgen dat de afvoer verstopt raakt. Om dit te voorkomen is het nodig om af en toe de goot schoon te maken. Dit is zeer eenvoudig te doen, pak een ladder, klim erop en haal het mos, de bladeren en ander vuil uit de goot. Dit zorgt ervoor dat het regenwater niet ophoopt.

De glazen wand onderhouden

De glazen wand is bedoeld om u optimale bescherming te geven tegen wind en regen. Maar natuurlijk wordt na verloop van tijd het glas vuil en moet u het regelmatig schoonmaken. Gebruik hierbij dezelfde werkwijze als wanneer u uw ramen poetst.

Terrasoverkapping frame schoonmaken

Ook het frame van de terrasoverkapping moet regelmatig schoongemaakt worden. Maar goed nieuws! Het onderhoud van het frame is veruit het eenvoudigst. Het enige wat u nodig heeft is een stofdoek en een spons. Gebruik vooral geen schurende producten, dit kan de lak van het frame beschadigen of zelfs verwijderen.

Klik hier en lees meer tips over terrasoverkappingen.

Geen reactie's

Geef een reactie