Zonweringcenter.nl | Terrasoverkapping zelf monteren of laten doen?
295
single,single-post,postid-295,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Montage zonwering

Terrasoverkapping zelf monteren of laten doen?

Een veel gestelde vraag over terrasoverkappingen is toch wel of het mogelijk is om zelf de terrasoverkapping te installeren en vooral hoe moeilijk of makkelijk dit is. Moet u heel erg handig zijn en veel technische kennis hebben? Of kan een beetje doe-het-zelver al gemakkelijk te werk gaan. Ook is de vraag hoe lang bent u er mee bezig en met hoeveel personen kan dit worden gedaan? In deze blog zullen deze vragen worden beantwoord.

Zelf monteren

Als eerste de vraag hoe handig moet u zijn om zelf een terrasoverkapping te kunnen monteren? Dit is moeilijk te zeggen want wat is handig? Heb je een technische opleiding nodig? Nee, dit is niet nodig maar het is wel belangrijk dat u enige ervaring heeft in het werken met gereedschap en weet hoe u een opbouwhandleiding moet volgen.  Naast dat u weet wat u aan het doen bent is het vooral belangrijk dat u het juiste gereedschap hebt. Sommige leveranciers leveren spullen als schroeven, pluggen, kit, kitpistool, kiezels, worteldoek en een gatenboor mee. Dit is echter niet altijd zo en het is dus belangrijk dat u alle benodigdheden in huis heeft. U dient goed in de gaten te houden wat wel en wat niet wordt meegeleverd dit is bij alle merken en leveranciers verschillend en het vervelendste wat u kan overkomen is dat u er halverwege achter komt dat u iets mist.  Als u er voor kiest om zelf uw terrasoverkapping in elkaar te zetten is het dus aan te raden om goed te overleggen met de verkopende partij. Vaak leveren zij een goede handleiding mee die kan worden gevolgd en als alle stappen goed worden uitgevoerd is het goed mogelijk om zelf uw montage te regelen.

Een aantal tips:

  • Zorg voor een goede voorbereiding: Verwijder obstakels, regel de afwatering, moet de tuin worden opgehoogd? Maak een checklist en zorg dat alles is geregeld voordat u begint.
  • Maak van te voren goede afspraken over wat er wordt meegeleverd door de leverancier en wat niet, zorg ook dat u alles in huis heeft wat nodig is.
  • Zorg dat u genoeg tijd heeft ingepland: Een ervaren vakman is vaak (afhankelijk van hoe groot en welk model het is) 6 tot 7 uur bezig. Ga er van uit dat u er langer over doet!

 

Maatwerk

Hiernaast moet u rekening houden met maatwerk. Een vakman die de montage voor u doet maakt de terrasoverkapping vaak bij u thuis op maat. Hij heeft hier de spullen voor om dit te doen. Vaak is een terrasoverkapping maatwerk, zorg er dus voor dat alles bij u thuis past! Het kan zijn dat u niet het gereedschap heeft om dit aan te passen en dan komt u dus vast te zitten.

De montage van een terrasoverkapping door een monteur kan een hoop geld kosten en dit kan worden bespaard door het zelf te doen. Laat u echter altijd van tevoren informeren over wat u nodig heeft en als laatste nog een tip: Zorg dat u minimaal met 2 personen bent, met 3 of 4 personen gaat het nog beter. Vele handen maken licht werk!

Geen reactie's

Geef een reactie